.
.
Spotkania z winem – cz. II „Węgry, czyli nie tylko Egri Bikaver”
11.10.2018 – zapraszamy na kolejne warsztaty skierowane do wszystkich koneserów wina oraz miłośników dobrej kuchni.
Tym razem zabierzemy Was w podróż na niedalekie Węgry.
Zasmakujecie w 6 rodzajach węgierskiego wina pochodzącego z różnych regionów.:
- Molnar Olaszrizling
- Thummerer Egri Berta Cuvee
- Petreny Battonage
- LICS Pakozdi Cabernet Sauvignon
- Thummerer Egri Bertram Cuvee
- Bodvin Forditas Tokaji
Oczywiście nie zabraknie również części kulinarnej, na której zajmiecie się przygotowaniem potraw, które umilą Wam degustację.
Menu:
-
Grzanki ze słoniną z mangalicy
-
Leczo z kiełbasą węgierską
-
Węgierski chleb farmerski z salami węgierskim i piklami
Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.
Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.
Adres: Studio Kulinarne, ul. Sucha 18, 41-205 Sosnowiec
Termin: 11 października 2018
Zapisy, informacja – SPOON Adrian Feliks: https://spoonkursy.pl/kontakt/
Uwaga: Zapewniamy darmowy odwóz do domu dla każdego z uczestników!
– Konieczne jest poinformowanie nas o chęci skorzystania z opcji darmowego odwozu przy rejestracji na wydarzenie.
.