Nie tylko Egri Bikaver

.

.

Spotkania z winem – cz. II „Węgry, czyli nie tylko Egri Bikaver”

11.10.2018 – zapraszamy na kolejne warsztaty skierowane do wszystkich koneserów wina oraz miłośników dobrej kuchni.

 

Tym razem zabierzemy Was w podróż na niedalekie Węgry.

Zasmakujecie w 6 rodzajach węgierskiego wina pochodzącego z różnych regionów.:

  1. Molnar Olaszrizling
  2. Thummerer Egri Berta Cuvee
  3. Petreny Battonage
  4. LICS Pakozdi Cabernet Sauvignon
  5. Thummerer Egri Bertram Cuvee
  6. Bodvin Forditas Tokaji

 

Oczywiście nie zabraknie również części kulinarnej, na której zajmiecie się przygotowaniem potraw, które umilą Wam degustację.

Menu:

  • Grzanki ze słoniną z mangalicy
  • Leczo z kiełbasą węgierską
  • Węgierski chleb farmerski z salami węgierskim i piklami

 

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

 

Adres:   Studio Kulinarne, ul. Sucha 18, 41-205 Sosnowiec

Termin:   11 października 2018

Zapisy, informacja – SPOON Adrian Feliks: http://spoonkursy.pl/kontakt/

 

Uwaga:  Zapewniamy darmowy odwóz do domu dla każdego z uczestników!
– Konieczne jest poinformowanie nas o chęci skorzystania z opcji darmowego odwozu przy rejestracji na wydarzenie.

.

 

Nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Scroll Up