Wystartowały warsztaty winno-kulinarne. Studio Kulinarne Adriana Feliksa i Studio Wina Mariana Jeżewskiego połączyły siły. Zainicjowaliśmy nowy pomysł na cykl współpracy. To prosta idea, by połączyć wiedzę o winie z wiedzą o gotowaniu – w praktyce. A akcja w kuchni i kieliszku dotyczyć zawsze będzie tego samego regionu, czyli, mamy fuzję smaków wina i potrawy najlepszą z pożądanych. Na pierwszym warsztacie znalazły się Włochy.
Menu winne:
- Gavi Balbi Soprani
- Barbera d’Asti Monteverdi
- Bertarose Linea Classica Bertani
- Santa Libera Chardonnay Trebbiano
- Santa Libera Merlot Cabernet Sauvignon
- 8 Secco Prosecco
Menu nie-winne:
- Focaccia
- Tapanada z oliwek
- Ziołowe pesto
- Crostini z włoską mortadelą, szynką i mozzarellą
.
Fotorelacja:
Warsztaty odbyły się 06.06.2018 w SPOON Studio Kulinarne, Sosnowiec, ul. Sucha 18
foto: Łukasz Kowalski