Podróże z winem w kuchni

Wystartowały warsztaty winno-kulinarne. Studio Kulinarne Adriana Feliksa i Studio Wina Mariana Jeżewskiego połączyły siły. Zainicjowaliśmy nowy pomysł na cykl współpracy. To prosta idea, by połączyć wiedzę o winie z wiedzą o gotowaniu – w praktyce. A akcja w kuchni i kieliszku dotyczyć zawsze będzie tego samego regionu, czyli, mamy fuzję smaków wina i potrawy najlepszą z pożądanych. Na pierwszym warsztacie znalazły się Włochy.

Menu winne:

  • Gavi Balbi Soprani
  • Barbera d’Asti Monteverdi
  • Bertarose Linea Classica Bertani
  • Santa Libera Chardonnay Trebbiano
  • Santa Libera Merlot Cabernet Sauvignon
  • 8 Secco Prosecco

Menu nie-winne:

  • Focaccia
  • Tapanada z oliwek
  • Ziołowe pesto
  • Crostini z włoską mortadelą, szynką i mozzarellą

.

Fotorelacja:

Warsztaty odbyły się 06.06.2018 w SPOON Studio Kulinarne, Sosnowiec, ul. Sucha 18

foto: Łukasz Kowalski

 

Nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Scroll Up