Rano – szklaneczka reńskiego rieslinga. Drugie śniadanie – lampka merlota. Obiad – szklanka carmenere z Chile i australijskiego shiraza, a na deser tokaj. Na kolację chinati classico i alzacki pinot gris, a potem kąpiel w wannie pełnej wina!

Rano – szklaneczka reńskiego rieslinga. Drugie śniadanie – lampka merlota. Obiad – szklanka carmenere z Chile i australijskiego shiraza, a na deser tokaj. Na kolację chinati classico i alzacki pinot gris, a potem kąpiel w wannie pełnej wina!
8.04.2017 V NOE Festiwal – to wydarzenie, które umiejscawia się między targami a festynami na świeżym powietrzu. Odbiorcą festiwalu są konsumenci. Wystawcy Festiwalu to importerzy, dystrybutorzy oraz producenci wina – ci z Polski i ze świata.
Naturalny korek do wina powstaje z kory dębu korkowego. Kiedyś wino korkowane było żywicą z popiołem, ewentualnie zatyczkami z nici konopnych. A jak robiony jest korek do wina?
Sezon na dynię w pełni. Na zimowe zimne dni rozgrzewająca i pożywna zupa z dyni to potrawa idealna. Do tego wypadałoby wybrać odpowiednie wino, tylko jakie?…
Po jakie wino najczęściej sięga statystyczny Kowalski? – Białe, czerwone? Wytrawne, słodkie? Ile najwięcej wydaje na kupno butelki wina? – Do 30 zł? Do 50 zł? Z którego kraju wina w Polsce są najbardziej lubiane? – Z Chile? Z Hiszpanii?…
Administracyjnie Hiszpania podzielona jest na 17 regionów, a winiarsko na 69! I każdy z nich prezentuje inny charakter, inną własną, indywidualną osobowość. – Win z Rioja dziś nie będzie! – tak zaczęli spotkanie Małgorzata Kozakiewicz i Julio César Sobrino.
Wino lodowe jest winem słodkim, wyjątkowo aromatycznym, o miłej kwasowości i odstraszającej cenie. Wytworzenie wina lodowego wymaga specjalnych warunków klimatycznych, technologii i zapasów z czasem.
Subscribe now to get notified about exclusive offers from The Voux every week!