Dobre wino na każdą okazję

Napisana językiem bardzo przystępnym, z dużym poczuciem humoru, a jednocześnie traktująca temat zdecydowaie poważnie. Podtytuł brzmi: „O dobieraniu, serwowaniu i piciu wina”. To pozycja, którą…

Primitivo

Primitivo, mimo niefortunnego skojarzenia z tym słowem, staje się winem coraz bardziej poszukiwanym, a nawet modnym. I słusznie, bo jest trunkiem ciekawym i z charakterem. Nie należy zatem sugerować, że musi być od razu…

Wyjazd do Bremy na 30-lecie VivoLoVin

Serdecznie zapraszamy na dwudniową wyjazdową degustację. W dniach 31.08 – 01.09.2017 nasz ulubiony dostawca VivoLoVin będzie świętował w Bremie 30-to lecie działalności.

Co byśmy pili gdyby Chablis kosztowało 12 złotych?

Co dziś do kolacji kochanie? Może otworzymy to Chablis za 12 złotych, albo tamto fajne białe Bordeaux za 8? Co wolisz? – Brzmi absurdalnie? Niestety, tak… A oni tam tak mają. I nie jest to niedorzeczny fakt, tak u nich jest naprawdę.

Laboratorium z Łodzi może skontrolować autentyczność wina

Laboratorium w łódzkim BioNanoParku uzyskało kompetencje w obszarze badania autentyczności win i tym samym stało się pierwszym polskim ośrodkiem, który specjalizuje się w wykrywaniu zafałszowań w winach stosując tzw. metody izotopowe.

Wino latem…

Lato (kalendarzowe) tuż, tuż… Letnie upały zaczynają dawać się nam we znaki. Browary zacierają ręce i podwijają rękawy. Lato, to czas ich prosperity. A wino? Czy o winie myślimy latem mniej? Zdaje się, że tak. Ale czy tak być musi?…

Podróże z winem w kuchni

Wystartowały warsztaty winno-kulinarne. Studio Kulinarne Adriana Feliksa i Studio Wina Mariana Jeżewskiego połączyły siły. Zainicjowaliśmy nowy pomysł na cykl współpracy. To prosta idea, by połączyć wiedzę o winie z wiedzą o gotowaniu – w praktyce.

SUBSCRIBE

Subscribe now to get notified about exclusive offers from The Voux every week!

weryfikacja wieku czy masz ukończone 18 lat?