Napisana językiem bardzo przystępnym, z dużym poczuciem humoru, a jednocześnie traktująca temat zdecydowaie poważnie. Podtytuł brzmi: „O dobieraniu, serwowaniu i piciu wina”. To pozycja, którą…

Napisana językiem bardzo przystępnym, z dużym poczuciem humoru, a jednocześnie traktująca temat zdecydowaie poważnie. Podtytuł brzmi: „O dobieraniu, serwowaniu i piciu wina”. To pozycja, którą…
Primitivo, mimo niefortunnego skojarzenia z tym słowem, staje się winem coraz bardziej poszukiwanym, a nawet modnym. I słusznie, bo jest trunkiem ciekawym i z charakterem. Nie należy zatem sugerować, że musi być od razu…
Serdecznie zapraszamy na dwudniową wyjazdową degustację. W dniach 31.08 – 01.09.2017 nasz ulubiony dostawca VivoLoVin będzie świętował w Bremie 30-to lecie działalności.
Co dziś do kolacji kochanie? Może otworzymy to Chablis za 12 złotych, albo tamto fajne białe Bordeaux za 8? Co wolisz? – Brzmi absurdalnie? Niestety, tak… A oni tam tak mają. I nie jest to niedorzeczny fakt, tak u nich jest naprawdę.
Laboratorium w łódzkim BioNanoParku uzyskało kompetencje w obszarze badania autentyczności win i tym samym stało się pierwszym polskim ośrodkiem, który specjalizuje się w wykrywaniu zafałszowań w winach stosując tzw. metody izotopowe.
Lato (kalendarzowe) tuż, tuż… Letnie upały zaczynają dawać się nam we znaki. Browary zacierają ręce i podwijają rękawy. Lato, to czas ich prosperity. A wino? Czy o winie myślimy latem mniej? Zdaje się, że tak. Ale czy tak być musi?…
Wystartowały warsztaty winno-kulinarne. Studio Kulinarne Adriana Feliksa i Studio Wina Mariana Jeżewskiego połączyły siły. Zainicjowaliśmy nowy pomysł na cykl współpracy. To prosta idea, by połączyć wiedzę o winie z wiedzą o gotowaniu – w praktyce.
Subscribe now to get notified about exclusive offers from The Voux every week!